Per a fer la presentació d’un llibre a uns quants centenars de quilòmetres de casa t’ho has de pensar. Però la proposta era irrenunciable: presentar Els Neons de Sodoma a la llibreria Negra i Criminal de Barcelona, una mena de santuari dels amants del gènere, juntament amb Un mort al Palau, dels enormes Emili Piera (periodista, columnista referencial, gran escriptor) i Tonino Guitián (membre de l’irrepetible primer equip de CQC, columnista, guionista…).

A més de l’amistat encetada a través de la compartida tasca periodística, a Piera m’uneix una indòmita i similar superfície de patilles i l’agraïment per haver presentat la meua primera novel·la, Si no ho dic, rebente, quan gairebé no teníem relació. Un detall. Amb Tonino vaig coincidir uns dies a un equip de guionistes, però no arribàrem a convergir. Un incentiu més.
Sense oblidar que parlem (i ara va la falca promocional) de l’aliança (contra l’imperi del mal) de dues novel·les irreverents, bandarres (la d’ells un poc més que la meua) i que aprofiten les convencions del gènere negre per envair uns altres terrenys com ara la sàtira i la paròdia.

L’acte, més festiu que literari, tindrà lloc aquest dissabte, dia 12 de desembre, a les 13,00 hores. Negra i Criminal està a la Barceloneta, al Carrer de la Sal 5. Sembla que es parlarà poc i que s’invertirà el temps fins l’hora de dinar en la consumició de vins i clòtxines. No cal dir que la comunitat blocaire de Barcelona i els seus voltants esteu afectuosament convidats.