Continuem amb les cançons i les referències musicals contingudes a Vides desafinades. Tot i que no heu fet comentaris al respecte del primer volum, em consta per unes altres vies que a alguns lectors de la novel·la els ha fet profit plasmar la banda sonora. Allà va, doncs, la segona part. Una cosa: si alguna cançó no s’obri, doneu a la pestanya de recàrrega de la pàgina.

1. Hold on. Neko Case. La referència a Neko Case en la història és física, per la semblança que un personatge troba amb una de les protagonistes. Per això obrim amb la seua (agraïda) fotografia. Però allò important és que, a més de ser una dona espectacular, es tracta d’una superba veu femenina que també podeu trobar associada als magnífics The New Pornographers.

2. Nature boy. Nick Cave & The Bad Seeds. Una de les versions que la banda imaginària de la novel·la, els Radio Free Europe, toca als seus concerts. Una forma d’homenatjar un artista colossal. I de citar una cançó entre gran i immensa.

3. Reptilia. The Strokes. La banda de Nova York està citada com una de les influències estètiques del grup musical imaginari de la novel·la. Ara estan de capa caiguda, creativament parlant, però us puc assegurar que durant gran part de la dècada passada foren allò més.

4. The fallen. Franz Ferdinand. Els escocesos podrien ser una altra de les influències que podia tindre un grup com el que hi apareix a la història i per això se’ls cita. Una excusa perquè ara escolteu un tema bestial.

5. Spit on a stranger. Pavement. Com les precedents, aquesta cançó no es cita, però sí el grup, un portaavions del rock indie nord-americà dels 90. També com a possible influència. Un pretext per citar-los. Podia haver estat qualsevol cançó.

6. Like a fool. Superchunk. Un altre tema dels 90 d’una banda encara en actiu. Per acabar de modelar, cadascú al seu gust, l’estètica musical dels Radio Free Europe.

7. Gimme danger. Iggy Pop & The Stooges. En algun moment de la novel·la, el grup toca una versió sense definir dels Stooges. Ens traslladem enrere en el temps, per tant. Podia ser perfectament aquesta. I si no é vero…