Aquesta història comença amb el cínic inspector Feliu Oyono i la seva companya Marga Pitarch sentint la llepada de la mort en un erm, a punt de ser enterrats en vida. El paisatge remet als relats fronterers, amb els herois esperant la irrupció salvadora del Setè de Cavalleria. Però que els codis mestissos no us enganyin, perquè això no és un western: els policies han acabat allí investigant la mort d’una jove, filla d’un empresari rus arrelat a la Marina. Un assassinat salvatge que ens endinsa en una sòrdida teranyina de màfies, negocis tèrbols, fanatisme, ideologies totalitàries i homes que no estimaven les dones. Una història alhora de serveis secrets amb derivades en el Kremlin i el rerefons d’una guerra que se suposava curta i que esdevé una llarga i interminable carnisseria.

Després d’Els neons de Sodoma i Dos metres quadrats de sang jove (crims.cat 12), Xavier Aliaga torna a “crims.cat” amb una nova entrega del seu peculiar policia d’origen guineà. Amb la mateixa càrrega d’ironia i crítica social, però amb una història molt més punyent i violenta, en el que es podria considerar el primer thriller de l’autor.

 

ISBN:  978-84-19627-35-3
Format: 13,5 x 21,5 cm. Rústica amb solapes.
Pàgines: 280
Data de publicació: 15 de gener de 2024
Gènere: Novel·la negra
Col·lecció: Crims.cat

Semblant a una novel·la elèctrica, que electrocuta, no cansa ni avorreix mai

Semblant a una novel·la elèctrica que electrocuta, molt veloç, Això no és un western no cansa ni avorreix mai. Això no és un western, per sort, no mira de manera superficial els enigmes de la condició humana i, a l’altra banda de les peripècies detectivesques o geopolítiques, només s’han de seguir les calculades simetries sentimentals dels personatges per concloure que Xavier Aliaga també ha escrit un exemplar melodrama costumista.

Ponç Puigdevall
Quadern d'El País

L’Aliaga és un boníssim escriptor. Et quedes enganxada completament a la novel·la

L’Aliaga és un boníssim escriptor. En Això no és un western fa una mirada molt crítica cap a la societat i especialment a la violència contra les dones. Té una novel·la anterior meravellosa, Ja estem morts, amor, i aquí juga també molt amb la construcció, anant cap enrere i cap endavant. I et quedes completament enganxada. Si l’agafeu, passareu unes molt bones hores de lectura.

Anna Guitart
Catalunya Ràdio

Un thriller magnètic i enlluernador

Feliu Oyono és un dels investigadors més singulars de la literatura catalana contemporània. L’escriptor i periodista Xavier Aliaga (Madrid, 1970) el va donar a conèixer a Els neons de Sodoma (Tres i Quatre, 2008), en què investigava la desaparició de la imatge d’un sant en un petit poble valencià. Des de llavors el personatge s’ha anat fent més complex en tres entregues més, l’última de les quals és el thriller magnètic i enlluernador Això no és un western.

Jordi Nopca
Diari Ara

Una novel·la ambiciosa en tots els plantejaments en què tot sempre és molt més complicat que no sembla

Aliaga, després d’haver aconseguit un èxit notable amb les seves novel·les més intimistes, com ara Ja estem morts, amor, torna al gènere negre i a la col·lecció Crims.cat amb Això no és un western, una novel·la ambiciosa en tots els plantejaments en què tot sempre és molt més complicat que no sembla

Sebastià Bennasar
Vilaweb

Un thriller absolutament addictiu des de la primera pàgina

El periodista i escriptor Xavier Aliaga torna una dècada més tard a publicar una novel·la negra. Això no és un western és la continuació d’una sèrie que va començar amb Els neons de Sodoma. És la seua obra del gènere més rodona, un thriller absolutament addictiu des de la primera pàgina.

Moisés Pérez
El Temps

‘Això no és un western’ és un còctel intens i explosiu

Amb Això no és un westernXavier Aliaga torna a la gran família de Crims.cat. Amb un punt de partida impactant, la novel·la avança amb salts avant i enrere per explicar-nos com hem arribat fins aquí. Amb una narració trepidant, la novel·la ens porta per una teranyina de negocis poc clars, màfies, venjances i fanatismes. Un còctel intens i explosiu amb molts fils per estirar.

Magda Simó
À Cau de Lletra À Punt

Aliaga construeix un relat de llenguatge exquisit farcit d’ironia fina

Xavier Aliaga construeix un relat de llenguatge exquisit i diàlegs sense guionet farcit d’ironia fina i de metàfores de primer nivell (…) fins que al desenllaç inesperat el lector ja té els ulls fora d’òrbita per la grandesa de la narració que acaba de llegir.

Anna Carreras i Aubets
Núvol

Els comentaris estan tancats.