Qui sóc

Periodista i escriptor. Nascut a Madrid, el 1970. Llicenciat en Filologia Catalana, va començar la carrera com a periodista al setmanari comarcal Noticia-7 de Xàtiva, que arribà a dirigir. Ha col·laborat en diverses etapes amb el diari El País, la darrera, entre 2007 i 2013, en el suplement cultural Quadern. Director del programa La Caixa de Música de Ràdio Klara, entre 2003 i 2007. Té col·laboracions en diverses publicacions literàries com Caràcters, L’Espill, L’Illa o La Veu dels Llibres, entre d’altres. Ha estat responsable de cultura del setmanari El Tempsi actualment coordina els continguts del portal El Temps de les Arts a més de ser membre del Consell Valencià de Cultura i del Consell Assessor de l’IVAM. Ha estat columnista de Levante-EMV, El Punt-Avui i La Veu del País Valencià, a més de contertuli d’Onda Cero, Popular TV, Cadena Ser, Ràdio 9 i À Punt. Abans d’això, ha fet diversos treballs relacionats amb la comunicació cultural, en campanyes per a Obrint Pas o Feliu Ventura i ha estat guionista de televisió a sèries de televisió com Autoindefinits o Evolució. Entre els anys 1997 i 2007 fou responsable de comunicació, successivament,  dels grups parlamentaris d’Esquerra Unida, Entesa i Compromís.

Com a novel·lista, té fins ara huit novel·les publicades: Si no ho dic rebente (2005, Editorial Moll), Premi Vila de Lloseta; Els neons de Sodoma (2008, Tres i Quatre), Premi Andròmina dels Octubre; Vides desafinades (2011, Edicions 62), Premi Joanot Martorell i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians; El meu nom no és Irina (2013, Andana, deu edicions fins ara), Premi Samaruc, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i Premi Generalitat Valenciana al llibre juvenil millor editat; la novel·la negra Dos metres quadrats de sang jove (2014, Crims.cat); la novel·la Les quatre vides de l’oncle Antoine (Angle Editorial, 2017), Premi de Narrativa Pin i Soler de Tarragona i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians; Ja estem morts, amor (Angle Editorial, 2021), finalista dels premis Llibreter i Finestres i el seu més gran èxit per a adults. Finalment, ha publicat Això no és un western (Editorial Clandestina, 2024), en la col·lecció Crims.cat. A més, té una novel·la breu publicada en Bromera, La mirada del neandertal (2019).

També ha participat en diferents llibres col·lectius: Escriure el país (Onada Edicions, 2016), Crims.Cat 2.0. Més sospitosos del gènere negre als Països Catalans (Alrevés, 2013) i Llegendes de la Costera (Amics de la Costera, 2012)