Qui sóc

Periodista i escriptor. Nascut a Madrid, el 1970. Llicenciat en Filologia Catalana, va començar la carrera com a periodista al setmanari comarcal Noticia-7 de Xàtiva, que arribà a dirigir. Ha col·laborat en diverses etapes amb el diari El País, la darrera, entre 2007 i 2013, en el suplement cultural Quadern. Director del programa La Caixa de Música de Ràdio Klara, entre 2003 i 2007. Té col·laboracions en diverses publicacions literàries com Caràcters, L’Espill o L’Illa, entre d’altres. Actualment, és responsable de cultura del setmanari El Temps, columnista de Levante-EMV, El Punt-Avui i La Veu del País Valencià, a més de contertuli d’Onda Cero i Popular TV. Abans d’això, ha fet diversos treballs relacionats amb la comunicació cultural, en campanyes per a Obrint Pas o Feliu Ventura i ha estat guionista de televisió a sèries com Autoindefinits. Entre els anys 1997 i 2007 fou responsable de comunicació, successivament,  dels grups parlamentaris d’Esquerra Unida, Entesa i Compromís.

Xavi-600 (Custom)Com a novel·lista, té fins ara sis novel·les publicades: Si no ho dic rebente (2005, Editorial Moll), Premi Vila de Lloseta; Els neons de Sodoma (2008, Tres i Quatre), Premi Andròmina dels Octubre; Vides desafinades (2011, Edicions 62), Premi Joanot Martorell i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, El meu nom no és Irina (2013, Andana), Premi Samaruc, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i Premi Generalitat Valenciana al llibre juvenil millor editat, la novel·la negra Dos metres quadrats de sang jove (2014, Crims.cat) i la novel·la Les quatre vides de l’oncle Antoine (Angle Edicions, 2017), Premi de Narrativa Pin i Soler de Tarragona i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

També ha participat en diferents llibres col·lectius: Escriure el país (Onada Edicions, 2016), Crims.Cat 2.0. Més sospitosos del gènere negre als Països Catalans (Alrevés, 2013) i Llegendes de la Costera (Amics de la Costera, 2012)