Per a fer la presentació d’un llibre a uns quants centenars de quilòmetres de casa t’ho has de pensar. Però la proposta era irrenunciable: presentar Els Neons de Sodoma a la llibreria Negra i Criminal de Barcelona, una mena de santuari dels amants del gènere, juntament amb Un mort al Palau, dels enormes Emili Piera (periodista, columnista referencial, gran escriptor) i Tonino Guitián (membre de l’irrepetible primer equip de CQC, columnista, guionista…).

A més de l’amistat encetada a través de la compartida tasca periodística, a Piera m’uneix una indòmita i similar superfície de patilles i l’agraïment per haver presentat la meua primera novel·la, Si no ho dic, rebente, quan gairebé no teníem relació. Un detall. Amb Tonino vaig coincidir uns dies a un equip de guionistes, però no arribàrem a convergir. Un incentiu més.
Sense oblidar que parlem (i ara va la falca promocional) de l’aliança (contra l’imperi del mal) de dues novel·les irreverents, bandarres (la d’ells un poc més que la meua) i que aprofiten les convencions del gènere negre per envair uns altres terrenys com ara la sàtira i la paròdia.

L’acte, més festiu que literari, tindrà lloc aquest dissabte, dia 12 de desembre, a les 13,00 hores. Negra i Criminal està a la Barceloneta, al Carrer de la Sal 5. Sembla que es parlarà poc i que s’invertirà el temps fins l’hora de dinar en la consumició de vins i clòtxines. No cal dir que la comunitat blocaire de Barcelona i els seus voltants esteu afectuosament convidats.

6 Comentaris

  1. A vore: a la presentació de la Costera hi havia productes de la terra. Allà, el mateix.

    M'alegre que estiga prest i disponible, Alietes!

  2. Ah collons. Xe, i quan una presentació a La Coruña? A eixa vaig segur. (visca el marisc !!!)

  3. En La Coruña no ho sé, però la presentació de "Si no ho dic" a Lloseta (Mallorca) va ser gastronòmicament èpica.

    I què li semblaria San Sebastià, Cáceres, Segovia, Logroño, Pamplona… Traducció ja!!

  4. Vinc de la presentació. Senyor Cul-de-sac (i resta del món), no sap el que s'ha perdut. De primer, vinet de la casa en la llibreria mateixa: un raconet entranyable de la Barceloneta. Després hem anat a dinar rotllo picadeta: croquetes de pernilet de la casa, calamars a la romana, mongetes amb calamers, braves, pa amb tomatet i un vi blanc. Postres variats i cafés. Els de la taula del costat ens han convidat (un error del cambrer). Hem rematat la vesprada en un altre local amb un amable gintònic de Taqueray. El gintònic l'ha pagat un amic de vosté que ha sigut viatger i que ara viu a Mataró amb la seua xicona que és mexicana.
    Ah, la presentació de les novel·les molt bé. Visca la literatura!