Mirades sobre el territori basades en records d’infantesa o joventut, literaturitzats o, fins i tot, poetitzats. Que adopten la forma de relats que escarben en els nostres episodis històrics, en el passat àrab, en la conquesta de Jaume I, la Guerra Civil o una transició a la democràcia fallida en molts aspectes. Enfocaments diversos perquè, en acabant, també han estat molts i molt variats els autors i autores que hi van participar.
Així, la nòmina va incloure, al llarg del temps, Pasqual Alapont, Manel Alonso i Català, Manel Joan i Arinyó, Manuel Baixauli, Adolf Beltran, Francesc Bodí, Vicent Borràs, Esperança Camps, Bernat Capó, Toni Cucarella, Martí Domínguez, Vicent Josep Escartí, Josep Franco, Manel Garcia , Joan Garí, Rafa Gomar, Joaquim Gonzàlez-Caturla, Francesc Gisbert, Pepa Guardiola, Albert Hernández, Dolors Jimeno, Josep Lozano, Urbà Lozano, Carme Manuel, Carme Miquel, Anna Moner, Àngels Moreno, Teresa Monroig, Lliris Picó, Josep Piera, Raquel Ricart, Encarna Sant-Celoni, Xavi Sarrià, Isabel-Clara Simó i Vicent Usó. La meua modesta aportació es titulava “Séquies, lledoners i camps sense porteries” i era una immersió en la infantesa, en l’arribada al País Valencià des de Madrid, en els primers anys a Xàtiva. O les impressions sobre l’Horta i el barri del Cabanyal.
Comptat i debatut, aportacions recollides en Escriure el país, un volum publicat per Onada Edicions amb l’edició d’Isabel Marcillas, Anna Esteve i M. Àngels Francés. L’al·licient del llibre és tenir agrupades totes aquelles visions en un sol volum que espere que us serà grat de llegir. La presentació a València tindrà lloc aquest dijous, dia 9 de juny, a les 19,00 hores, en la seu a València del sindicat Intersindical (Juan de Mena, 18). L’editor d’Onada Salvador Vendrell i la professora Marcillas explicaran la interessant gènesi i confecció del volum i faran cinc cèntims de les aportacions. Un dels llibres col·lectius més complets i diversos dels darrers temps.
Els comentaris estan tancats.