La Llibreria La Costera de Xàtiva acull aquest divendres una presentació ben significativa: a la mateixa hora i en el mateix espai, dues de les joies d’Edicions del Buc, el Nectari de Josep Porcar i Els temps interromputs de Ramon Ramon. Dos dels poetes més rellevants de la poesia valenciana actual.

Llibres de poesia en la nostra llengua s’editen molts tots els anys, algú diria, no sense fonaments, que massa. Però els amants del gènere farien bé en seguir amb una atenció més marcada els poemaris que s’editen sota el segell Edicions del Buc, una editorial especialitzada regida per estàndards de qualitat gens habituals pel que fa a les seues publicacions i traduccions. Com a botó de la mostra, els dos llibres que presentarem divendres dia 17 a Xàtiva (20.00 hores) a la Llibreria La Costera, Nectari, de Josep Porcar (Castelló de la Plana, 1973) i Els temps interromputs, de Ramon Ramon (Catarroja, 1970).

Potser per la proximitat a la llibreria, per la coneixença dels autors i perquè vaig escriure en el seu moment d’ambdós llibres (us deixe ací i ací els enllaços) els editors m’han embolicat en la gens fàcil tasca de definir dos volums ben significatius pel que fa a la trajectòria dels autors.

Sí que voldria avançar, a més del que podeu llegir als articles referenciats, que es tracta de dos dels autors més importants i interessants de la seua generació i que, segurament, han arribat a un punt ben engrescador de maduresa i de definició del seu discurs poètic. Autors que des d’un extens coneixement de la tradició poètica, nostrada i forastera, són capaços de generar discurs propi, singular i potent. Amb estils diferenciats, lògicament, però amb un mateix esperit rigorós i de eixir-se’n d’esquemes suats. Dos llibres fonamentals del curs passat i dos poetes de volada que us convide a conèixer de prop.

Els comentaris estan tancats.