En algun moment havia de passar. Després que Ricard Peris m’empentara a escriure una novel·la per a una col·lecció juvenil amb voluntat de transversalitat -així va nàixer El meu nom no és Irina– en algun moment ens podíem plantejar escriure alguna cosa per als més menuts, ara que els meus fills ho són. Amb motiu del segon número de la revista Boro Trapatroles, el personatge de còmic creat per Toni Cabo, l’editora de Tres i Quatre Laia Climent em va proposar escriure un relat per a infants ambientat a la Costera.

L’encàrrec tenia molta gràcia perquè tot just aquest número visita Xàtiva i la seua comarca: es parla de la ciutat, del personatge del bandoler Camot, de la Batalla d’Almansa i del nostre ehem, estimat Felip V, i d’un paratge veí, el Llac d’Anna. També hi ha un munt de seccions per aprendre moltes coses interessants de lèxic i tradicions valencianes.

Com a complement de tot això, trobareu el nostre relat, titulat “Ahmed i el llamp alliberador”, un conte ambientat a la Xàtiva musulmana, il·lustrat també per Cabo. Una experiència gratificant però difícil, perquè els xiquets i xiquetes són un públic exigent, com ha de ser. Espere que els agrade.

Un material escolar trobe que interessant com a eina lectora per als mestres de primària (la franja és de set a onze anys) i del qual teniu més informació en aquest enllaç de l’editorial.

Els comentaris estan tancats.