Una literatura. Un país. I un futur per davant ple d’incògnites. Aquest serà el fil conductor del primer dels “Debats del Magnànim”, un cicle de col·loquis, tertúlies i encontres que la Institució Alfons el Magnànim inaugura aquest dijous amb la presència del poeta i assagista Enric Sòria, una veu més que autoritzada. Servidor presentarà al ponent i conduirà el col·loqui posterior.

“Literatura i País. Problemes i perspectives” és l’epígraf d’aparença neutra d’una xarrada que, amb tota seguretat, s’expandirà en moltes i molt profitoses direccions. D’una banda, per la potència i coneixements del ponent. Nascut a Oliva el 1958, Sòria acumula una important i premiada obra poètica, amb premis com el Carles Riba per L’instant etern (1999). I també ha conreat amb èxit matèries com l’assaig i el dietari, amb obres com La lentitud del mar (Dietari 1989-1996), Premi de la Crítica Serra d’Or del 2006, entre més obres ressenyables.

Altrament, Enric Sòria, escollit recentment com a director de la Biblioteca d’Autors Valencians del Magnànim, ha estat un estudiós constant i solvent de la literatura i els autors de totes les èpoques, dels clàssics però també dels corrents i escriptors contemporanis, amb volums com ara En el curs del temps (Editorial Moll, 2010), guardonat amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians com a millor assaig, i del qual teniu més informació ací.

Una tasca que ha combinat amb col·laboracions en diferents mitjans com ara El Temps, Papers, Saó o l’edició valenciana del suplement cultural Quadern, articles als quals feia moltes vegades de pont entre Catalunya i País Valencià des de la talaia privilegiada de valencià establert al Principat amb amplitud de mires i capacitat d’analitzar la realitat. Una oportunitat trobe que molt interessant per fer prospectiva literària i per obrir nous camins i debats al  voltant de la literatura en la nostra llengua.

El debat tindrà lloc a la sala Gregori Maians del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), dijous 16 de juny a les 19,30 hores.

Foto: Prats i Camps

Els comentaris estan tancats.