Amb “Joan Fuster per a ociosos”, Xavier Aliaga debuta com a antologador fent una incursió en el mon de Joan Fuster. La lucidesa granítica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l’escepticisme militant i el domini precís de l’idioma, fins i tot en els textos aparement més irrellevants, proporcionen grans moments de glòria de la mà de la ploma de Fuster. El resultat és una porta d’entrada a l’univers fusterià. Una compilació bàsica i imprescindible, meravellosament il·lustrada per Aitana Carrasco Inglés, que ens ofereix una visió integrada d’un dels grans de les nostres lletres.

El periodista i escriptor Xavier Aliaga ha realitzat una brillant tasca per condensar la mirada única que atresorava el mestre de Sueca. Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, política, conformen aquesta original antologia concebuda a còpia de fragments com flamerades.

 

ISBN: 978-84-16698-13-4
Format: 14 x 21 cm.  Rústica
Pàgines: 112
Data de publicació: Abril 2017

Una gamma àmplia de qüestions i mirades

La tria de Xavier Aliaga, sota el títol de Fuster per a ociosos (Sembra Llibres), segueix la mateixa dinàmica, però el format és més agosarat, novedós. La tria no és d’articles sinó de moments estel·lars, siga per la temàtica, la reflexió significativa o l’estil, que funciona com un desplegable que ofereix una gamma àmplia, de qüestions i mirades. Hi podem trobar des de la política del país fins a reflexions sobre el diví i l’humà, la mort i la vida, passant pels imaginaris populars i homenots i donasses

Francesc Calafat
Crític literari

Joan Fuster, portàtil i esferificat

L’esferificació és una preparació alimentària líquida, com ara un suc, un vi, un licor o una barreja liquada, en forma de petites boletes, que es trenquen quan les mastegues i deixen sortir tot el líquid. Aquesta és la proposta de Xavier Aliaga, un Fuster esferificat amb petites dosis de gusts diferents i presentats de manera elegant, seductora. Els no iniciats hi trobaran cinquanta fils diferents per a estirar i continuar una aventura que potser ja no voldran abandonar mai més. Els qui ja ho són hi trobaran pessics que potser no havien tastat encara.

Pere Cardús
Periodista

Els comentaris estan tancats.