Ferran Torrent ho ha tornat a fer: Individus com nosaltres (Columna, 2017) és la plasmació del seu món narratiu, d’un univers paral·lel entre la moqueta i les clavegueres que coneix, narra i dialoga com ningú. Aquest dijous, teniu una cita en la llibreria Fan Set. Amb un servidor i Víctor Maceda burxant al Tigre de Sedaví.

Després d’un cert parèntesi temàtic amb la biografia de Mónica Oltra (Caminaràs entre elefants) i els frescos relativament històrics d’Ombres en la nit (2011) i, sobretot, la magnífica Bulevard dels francesos (2010), Ferran Torrent (Sedaví, 1951) sorprengué reprenent el fil de la societat valenciana actual amb Un dinar un dia qualsevol (2015), un retrat precís i vibrant d’un món paral·lel a través d’una galeria personatges inoblidables.

El seu llançament més recent, Individus com nosaltres, continua el deixant d’aquella estupenda novel·la que serveix com a reunió de personatges tan emblemàtics ja com Toni Butxana, el Llargo, els germans Torres, el Messié, el pare Rafel o el Mític Regino, sobre els quals pivota el narrador, un periodista veterà i descregut, Marc Sendra, alter ego d’alguna manera de l’escriptor de Sedaví.

Sobre aquesta base, i el moment històric del recent canvi polític al País Valencià, Torrent desenvolupa la teoria social del «segon sistema», el món paral·lel que és alhora alternativa al sistema i exercici de supervivència. I fins ací llegirem.

Si voleu saber més coses, teniu una cita dijous dia 15 de juny a la llibreria Fan Set, a les 19,00 hores. El periodista Víctor Maceda, bon coneixedor de l’obra de l’escriptor i el seu substrat, i un servidor, farem d’introductors. Podem prometre i prometem que serà divertit.

Foto: Jesús Císcar

Els comentaris estan tancats.