Aquesta setmana ja tindreu a les llibreries Les quatre vides de l’oncle Antoine (Angle Editorial), la novel•la premiada amb el Pin i Soler. I a partir de la setmana vinent es posa en marxa el calendari de presentacions, amb parades de moment a Tarragona, Barcelona, València, Xàtiva, Albaida i Ontinyent.

Setmanes enrere us explicava a grans trets el contingut i el llarg procés que havia donat peu al llibre, culminat amb un premi d’aquells que m’ompli de satisfacció pel rigor del certamen, per la quantitat d’originals presentats i pels guanyadors precedents. Però tot això no és res sense els lectors: des d’aquesta mateixa setmana, Les quatre vides de l’oncle Antoine ja es podrà trobar a les vostres llibreries. I el relat sobre l’oncle deixarà de ser una boirosa història familiar. Els altres adjectius ja els posareu vosaltres.

Altrament, atenent a les vostres peticions, ací teniu el primer calendari de presentacions.

A Barcelona ens veurem el 16 de setembre, dins de la Setmana del Llibre en Català (17,30 hores, Escenari 2), amb un altre introductor de campanetes amb el qual em fa goig compartir escenari, Martí Gironell. I un marc igualment gojós, entre les novetats de la tardor en català.

El dia 29 de setembre serà el torn de València, a la llibreria Fan Set (19,00 hores), ubicada al Centre Octubre de Cultura Contemporània. Hem d’agrair al mestre Ferran Torrent que haja fet una excepció acceptant presentar el llibre. Molt agraït.

El 3 d’octubre anirem a Tarragona, seu del premi Pin i Soler, el proper dia 14 de setembre (19,00 hores, Casa Canals). Amb la satisfacció de tenir com a presentador Carles Rebassa, el guanyador de l’edició anterior amb la fascinant Eren ells. També intervindrà l’editora Rosa Rey, a qui he d’agrair públicament, a ella i al seu equip, l’exhaustiva tasca d’edició i la il•lusió posada en el treball. La presentació estava organitzada inicialment per al dia 14 de setembre, però es va haver d’ajornar.

El dia 5 d’octubre anirem a Albaida, una vila molt relacionada amb la història que es conta al llibre. Serà al Palau dels Marquesos d’Albaida (hora per determinar), amb el director i compositor Ramon Garcia Soler de mestre de cerimònies. El nostre músic és gendre de María Antonia Aliaga, un dels testimonis cabdals del llibre.

El dia 20 d’octubre és el torn de Xàtiva, a la històrica Llibreria la Costera (hora per confirmar). La periodista xativina Laura Martínez, amiga, excel•lent lectora i una de les persones que millor coneix la meua obra, conduirà l’acte.

Finalment, el dia 26 d’octubre, al restaurant Punt Gomis, anirem a Ontinyent. El local està regentat per Luisa Espí Aliaga, filla de Maria Emilia Aliaga, un altre dels personatges clau de la història que contem. El presentador de l’acte serà el periodista i escriptor Santiago Sanchis Mullor.

Els comentaris estan tancats.